Jesteś tutaj: Home Środki ochrony roślin Do zaprawiania nasion

Do zaprawiania nasion

Zaprawa Nasienna T 75 DS/WS

Zaprawa Nasienna T 75 DS/WS Image

Środek grzybobójczy o działaniu kontaktowym w formie proszku do zaprawiania nasion na sucho, przeznaczonym do zwalczania grzybów przenoszonych przez materiał siewny oraz zasiedlających glebę (sprawców powodujących zgorzele siewek). Środek przeznaczony do zaprawiania nasion przeciwko zgorzeli siewek warzyw – kapusty pekińskiej, kapusty białej, pietruszki, szpinaku, pomidora, ogórka, cebuli, papryki, marchwi oraz buraka ćwikłowego, cykorii liściowej, szalotki, cukinii, melona, kawonu, rzodkiewki, pora, sałaty, kalarepy, kapusty czerwonej głowiastej, kapusty włoskiej głowiastej, kapusty brukselskiej, brokułu, kalafiora, jarmużu, selera, bobu, fasoli szparagowej i grochu zielonego, do zaprawiania czosnku przeciwko białej zgniliźnie i szarej pleśni oraz cebulek tulipana przeciwko fuzariozie tulipana.

Zawartość substancji czynnej:
tiuram (związek z grupy ditiokarbaminianów) – 75% (750 g/kg).

Opakowania: 2g, 5 g, 10 g, 20 g, 50 g, 100 g

Uprawa Choroba Dawkowanie Karencja
Kapusta pekińska, kapusta głowiasta biała, pietruszka, szpinak, pomidor  

 

 

Zgorzel siewek

 

0,4g/100g

 

 

 

 

 

Nie dotyczy

Ogórek, cykoria liściowa, szalotka, cukinia, melon, kawon, rzodkiewka, por, sałata, kalarepa, kapusta głowiasta czerwona, kapusta włoska, kapusta brukselska, brokuł, kalafior, jarmuż, seler  

0,2g/100g

Cebula, papryka 0,3g/100g
Marchew, burak ćwikłowy 0,5g/100g
Bób, fasola szparagowa, groch zielony 0,2g/100g
Czosnek Biała zgnilizna, szara pleśń 2-4g/1kg/1L wody
Tulipan Fuzarioza 3g/1kg/1L wody

Zaprawa Nasienna T 75 DS/WS

Zaprawa Nasienna T 75 DS/WS Image

Środek grzybobójczy o działaniu kontaktowym w formie proszku do zaprawiania nasion na sucho, przeznaczonym do zwalczania grzybów przenoszonych przez materiał siewny oraz zasiedlających glebę (sprawców powodujących zgorzele siewek). Środek przeznaczony do zaprawiania nasion przeciwko zgorzeli siewek warzyw – kapusty pekińskiej, kapusty białej, pietruszki, szpinaku, pomidora, ogórka, cebuli, papryki, marchwi oraz buraka ćwikłowego, cykorii liściowej, szalotki, cukinii, melona, kawonu, rzodkiewki, pora, sałaty, kalarepy, kapusty czerwonej głowiastej, kapusty włoskiej głowiastej, kapusty brukselskiej, brokułu, kalafiora, jarmużu, selera, bobu, fasoli szparagowej i grochu zielonego, do zaprawiania czosnku przeciwko białej zgniliźnie i szarej pleśni oraz cebulek tulipana przeciwko fuzariozie tulipana.

Zawartość substancji czynnej:
tiuram (związek z grupy ditiokarbaminianów) – 75% (750 g/kg).

Opakowania: 2g, 5 g, 10 g, 20 g, 50 g, 100 g

Uprawa Choroba Dawkowanie Karencja
Kapusta pekińska, kapusta głowiasta biała, pietruszka, szpinak, pomidor  

 

 

Zgorzel siewek

 

0,4g/100g

 

 

 

 

 

Nie dotyczy

Ogórek, cykoria liściowa, szalotka, cukinia, melon, kawon, rzodkiewka, por, sałata, kalarepa, kapusta głowiasta czerwona, kapusta włoska, kapusta brukselska, brokuł, kalafior, jarmuż, seler  

0,2g/100g

Cebula, papryka 0,3g/100g
Marchew, burak ćwikłowy 0,5g/100g
Bób, fasola szparagowa, groch zielony 0,2g/100g
Czosnek Biała zgnilizna, szara pleśń 2-4g/1kg/1L wody
Tulipan Fuzarioza 3g/1kg/1L wody